Error: Your upload path is not valid or does not exist: /home/htafesti/public_html/wp-content/uploads Diwali Işık Festivali | Hindistan | Dünya Festival Turları

Diwali Işık Festivali

PAYLAŞ
Hareket Noktaları
6-12 Yaş Çocuk Fiyatlandırması
(kişi başı)
Hinduizm’in en önemli festivallerinden biri olan Diwali Işık Festivali, karanlık karşısında ışığın, kötü karşısında iyinin, cehalet karşısında bilginin ve umutsuzluk karşısında umudun zaferini temsil eder
Dünya Festival Turları

Hinduizm’in en önemli festivallerinden biri olan Diwali Işık Festivali, karanlık karşısında ışığın, kötü karşısında iyinin, cehalet karşısında bilginin ve umutsuzluk karşısında umudun zaferini temsil eder

DİVALİ FESTİVALİ (IŞIK FESTİVALİ)

Hinduizm’in en önemli festivallerinden biri olan Diwali Işık Festivali, karanlık karşısında ışığın, kötü karşısında iyinin, cehalet karşısında bilginin ve umutsuzluk karşısında umudun zaferini temsil eder. Diwali gecesi öncesi insanlar, ev ve işyerlerini temizler, süsler ve eşyaları yenilerler. Yeni elbiseler alırlar veya en güzel elbiselerini giyinir. Ev içinde dışında ışıklar ve mumlar yakarlar. ailenin tipik Lakshmi -bereket ve refah tanrıçası dualarına katılırlar. Duaları havai fişekler izler. Tatlılar yenir. Aile üyeleri ve yakın arkadaşlar birbirlerine karşılıklı armağanlar verir.

Kutlamaların yapıldığı kentlerde evlerin çatılarında, kapı ve pencere önlerinde ışıldayan milyonlarca ışık şölenine tanık olunur. Festival hazırlıkları ve törenler genellikle 5 gün sürer.
Hindistan’ın yemek, dua ve havai fişeklerle kutlanan en önemli günlerinden Diwali, “ışık festivali” olarak da biliniyor. İnsanlar ışığın karanlığa, iyinin kötüye karşı zaferini lamba ve mum yakarak simgeleştiriyor.
İnsanların aile ve arkadaşlarıyla bir araya gelerek hediyelerle kutladığı Diwali, Hindistan’daki bazı inanışlara göre yeni yılın başlangıcını temsil ediyor.

Festival süresince girdiğiniz her evde her sokakta ışık ve sevgiyle çevrelendiğinizi hissedersiniz. Evler dükkanlar sokaklar ışıklarla süslenir.

Festivalin güzel yanlarından biri tüm Hindistan’nın her yerinde eş zamanlı olarak kutlanır. Sadece Hindular değil Jainistler, Sihler Budistler’de bu bayramı kutlar. Hatta müslümanlar inanmasa bile evlerini ışıklarla süsleyerek bu bayrama eşlik ederler. Herkes zenginlik ve iyi şans tanrısı olan Lakşimi’ye dua eder ondan evlerine bolluk ve bereket getirmesini diler.

Festival beş gün sürer. Her günün ayrı bir ismi ve ayrı bir geleneği vardır. Özellikle 2. ve 3. Akşama ayrı bir önem verilir. 2. güne küçük Diwali derler ve 3 Gece Festivalin coşkusunun doruğa ulaştığı akşamdır.




    © 2024 Festival Turları, Dünya Festival Gezileri. Tüm hakları saklıdır