Error: Your upload path is not valid or does not exist: /home/htafesti/public_html/wp-content/uploads Motosikletle Gezilecek 5 Farklı Rota | Festival Turları, Dünya Festival Gezileri
Motosikletle Gezilebilecek 5 Rota

Motosikletle Gezilecek 5 Farklı Rota

Mayıs 8, 2017 Tatil Blog

Pek çokları için tatil dendiğinde akla yaz ayları gelse de elverişli hava şartları nedeniyle mart ayının ortasından kasım sonuna kadarki uzun dönem, motosiklet tutkunları için farklı bir anlam ifade ediyor.  Havaların keyifli bir gezinti için uygun olduğu bu aylarda “Motosikletle gezilecek 5 rota hangileri?” diye soranlardansanız aşağıdaki listeye göz atarak fikir sahibi olabilirsiniz.

 

1) Datça

Datça Gezisi

Datça Gezisi

Muğla’nın balı, bademi ve balığı ile meşhur ilçesi Datça’yı aslında hava şartlarının uygunluğu nedeniyle 4 mevsim ziyaret edebilirsiniz. Ancak bana sorarsanız doğanın tüm güzelliğin sergilediği bahar aylarında ilçenin bulunduğu yarım adayı gezmenin zevki, hiçbir şeyle değişilmez. Üstelik çam ağaçları ve rengarenk çiçeklerle süslenmiş yolda ilerlerken Selimiye ve Bozburun’a uğrayabilirsiniz.

2) Kapadokya

Motosikletle Kapadokya Turu

Motosikletle Kapadokya Turu

Bence her motor tutkununun hayatında en az bir defa “Güzel Atlar Ülkesi”nin keyifli doğal parkurlarında motosiklet sürmenin keyfini yaşaması gerekiyor. Ürgüp, Göreme ve Avanos arasındaki ana yollar bir yana; Kapadokya’nın asıl hazinelerini görmek için kendinize mutlaka Paşabağ Rahipler Vadisi’ni, Zelve Ören Yeri’ni ve Aşk Vadisi kapsayan bir gezi rotası belirleyin.

3) Halfeti

Halfeti Kültür Turu

Halfeti Kültür Turu

Fırat Nehri’nin üzerine yapılan Birecik Barajı’nın kısmen sular altında bıraktığı Halfeti, hem Güneydoğu’nun lezzetli yemeklerini tatmanıza fırsat tanıyacak hem de tarih bilginizi pekiştirecek bir seyahat rotası… Dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan ilçe, Şanlıurfa il sınırları içerisinde kalıyor. Ancak sizlere tavsiyem, Gaziantep üzerinden Halfeti’ye gitmeniz yönünde. Çünkü bu sayede Antep’in zengin mutfak kültürü ile kendinize krallara layık bir ziyafet çekebilirsiniz.

4) Amasra

Amasra Gezisi

Amasra Gezisi

Motosikletle gezilecek 5 rota arasında sayabileceğim Amasra’ya pek çokları gibi ben de ilk gördüğümde aşık olanlardanım. Batı Karadeniz’in en güzel coğrafyasının çekiciliğinin nedeni doğal güzellikleri ve zengin tarihi. Özellikle motosikletle ulaşımın kolay olduğu plajları, türkuaz renkli suları ve tertemiz kumsallarıyla güney sahillerini asla aratmıyor. İlçede motosikletle keşfe çıkmışken, doğusunda kalan ve doğa tutkunlarının vazgeçilmezi olan Çakraz Köyü’ne zaman ayırmanızı tavsiye ederim.

5) Trilye ve Gemlik

Trilye ve Gemlik Turu

Trilye ve Gemlik Turu

Bursa’nın iki şirin ilçesi Trilye ve Gemlik, özellikle İstanbul’da yaşayan motosiklet tutkunları için hafta sonu kaçamak yapabilecekleri ideal bir rota. Üstelik, bu rotada ilerlerken ateşkes antlaşmasının imzalandığı Mudanya’yı ve Kurşunlu’ya da uğrayabilirsiniz. Ayrıca, yolculuğunuza devam ederken bölgenin lezzetli zeytinini ve zeytinyağını satan dükkanlarda durmayı ihmal etmeyin.


Motosikletle Gezilecek 5 Farklı Rota” için 0 yorum yapılmış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


© 2024 Festival Turları, Dünya Festival Gezileri. Tüm hakları saklıdır